NIEUWS

Fanions laten de punten liggen

Tijdens het kermisweekend stond Donk voor de eerste echte test van het seizoen. Vinderhoute, een ploeg met titelambities kwam op bezoek en de talrijk opgekomen toeschouwers zagen twee aardig voetballende ploegen.

Het was Donk die verdiend op voorsprong kwam via Van Cauwenberghe die zijn tweede doelpunt van het seizoen tegen de netten prikte.

De voorsprong was echter van korte duur. Vandensteendam viel in de zestien ter aarde en trok daarbij zijn tegenspeler mee tegen de grond. Terechte strafschop en de bordjes hingen alweer gelijk.

Tijd om nog eens door te duwen en in enkele minuten kwam Donk terug op voorsprong. 2-1 via Vansteelandt en even later 3-1 door een owngoal die mooi werd afgedwongen door Vanderhaeghe Dieter.

Knikkende knieën bij de verdediging van Vinderhoute die er blijkbaar op gebrand waren om hun eigen keeper nog eens te verschalken, dit tot groot jolijt van de toeschouwers...

Rusten bij een 3-1 voorsprong en wanneer onze goalgetter Cauwels er 4-1 van maakte gaf niemand nog een cent voor de kansen van Vinderhoute.

Echter, alles kan in voetbal en zo geschiedde... In plaats van door te drukken en Vinderhoute k.o. te slaan kroop Donk achteruit. Vinderhoute kwam meer en meer in de wedstrijd en bij 4-2 geloofden ze er terug in. Donk kwam niet meer aan voetballen toe en liet Vinderhoute terugkomen tot een 4-4 eindstand. Het momentum was gekeerd en gans Donk was blij toen de ref de wedstrijd beëindigde.

Met 7 op 9 een meer dan behoorlijke seizoensstart van Donk die enkel Hansbeke boven zich moet dulden.