NIEUWS

Driepunter voor Donk op Avrasya

Afgelopen zondag wachtte de fanions de immer vervelende verplaatsing naar Avrasya.

Op een grasmat die meer op een weide leek begon Donk aarzelend aan de wedstrijd. Het was zoeken voor Donk tegen een potige en mekkerende tegenstander die er van in het begin vol voor ging.

Gaandeweg begon Donk zijn draai te vinden en werd daarvoor beloond. Glenn Cauwels stuurde Stijn Vanderhaeghe mooi het straatje in en die laatste faalde niet: 0-1. Verdiend.

Nog voor de rust werd het 0-2: Donk kreeg een strafschop en kapitein Lobbestael legde de bal mooi in het hoekje.

Nauwelijks enkele minuten in de tweede helft was het opnieuw prijs. Rood voor een speler van Avrasya en de bal ging opnieuw op de stip. In het tumult die erop volgde kreeg nog een speler van Avrasya de rode kaart te zien.

Moedige beslissingen van de ref die op geen enkel moment onder de indruk leek van het verbaal gedrag van Avrasya.

Lobbestael legde zijn tweede strafschop in precies dezelfde hoek: 0-3 en nog 40 minuten wedstrijd tegen 9 man.

Rustig uitspelen is dan de boodschap doch Donk maakte het zichzelf nog moeilijk. Avrasya slaagde er in om een bal achterin te ontfutselen waardoor ons sluitstuk aan de noodrem moest. Strafschop (1-3) voor Avrasya en exit Huyghebaert.

Vansteelandt werd geofferd en Lambert nam onder de lat de honneurs waar.

Enigste smet op de wedstrijd die Donk nooit meer uit handen gaf. Donk kon de score zelfs nog verder uitdiepen maar het doelhout en enkele uitstekende parades van de keeper zorgden ervoor dat de 1-3 op het bord bleef.