NIEUWS

Moeizame driepunter tegen een dapper Mariakerke

Ondanks de ruime 4-2 cijfers was de thuiswedstrijd tegen de jonge garde van Mariakerke B alles behalve een een rustige herfstwandeling. Donk moest alle zeilen bijzetten om een scheve situatie alsnog recht te zetten.

Onder een heerlijk herfstzonnetje begonnen de bezoekers het best. Een enthousiast Mariakerke voetbalde fris en drukte de thuisploeg onmiddellijk op de eigen helft. Donk daarentegen begon mak en veel te slap aan de partij. Op het halfuur was toch de thuisploeg die tegen de gang van het spel in de score kon openen.

Een perfect uitgevoerde counter lag niet toevallig aan de basis van de 1-0 van Vansteelandt.

De vreugde was echter van korte duur. De bezoekers kwamen zowat onmiddellijk langszij en met de rust in zicht maakten de ijverige Gentenaars er zelfs (niet onterecht) 1-2 van. Een attente doelman Huygebaert en onder andere een ijzersterke Verstrynge, centraal in de defensie, voorkwamen erger.

In de tweede periode kwamen de troepen van Demeulemeester en Cardon heel wat scherper voor de dag. De grinta, passie en goesting waren er pots wél en Excelsior schakelde meteen een versnelling hoger. Na een dikke vijf minuten hingen de bordjes alweer in evenwicht. Met een knappe lob bracht Van Cauwenberghe de thuisploeg weer langszij. Een kwartier voor affluiten etaleerde dezelfde protagonist nog eens zijn klasse, door na een knappe flits de 3-2 binnen te schuiven.

Mariakerke stak nog enkele keren de neus aan het venster maar een goed georganiseerd Donk gaf geen krimp meer.

In het ultieme slot, schilderde de pas ingevallen Wille (met zijn vermaarde linker), de bal perfect op de knikker van Cauwels die beheerst, overhoeks de 4-2 eindstand binnen kopte.

In een wedstrijd met twee gezichten, knokte Donk zich vooral na de pauze terug in de wedstrijd en boekte zo een verdiende overwinning.

Volgende zondag trekt Excelsior naar het te duchten Bassevelde.