NIEUWS

Speler(s) van de maand september: Diego Van Cauwenberghe & Stijn Vanderhaeghe


Naar aanleiding van de verkiezing van speler van de maand September was er een gelijke stand. De twee Donkers die de oppergaai wegkaapten zijn Vanderhaeghe Stijn en Van Cauwenberghe Diego. Wij hebben beide spelers onderworpen aan een uniek dubbel-interview met volgend resultaat.

Waaraan hebben jullie de mooie eer te danken speler van de maand te zijn?

Stijn: een goede voorbereiding en een ploeg vol met sterke concurrenten. Diego: speler van de maand heb je nooit enkel en alleen aan jezelf te danken. Wanneer je er collectief staat als ploeg wordt het makkelijker voor elk individu om ook zijn eigen stempel op een match te drukken. Zowel verdedigend als aanvallend staan we er aan de start van het seizoen. We brengen meer voetbal in tegenstelling tot vorig jaar wat het voor mij ook makkelijker maakt om meer betrokken te worden in het spel. Der loop des jaren heb ik ondervonden dat ik beter tot mijn recht kom op het middenveld wanneer er gevoetbalt wordt. Dit leidt tot betere individuele prestaties dus ik hoop dat we dit alleen maar kunnen verder zetten en op dit Donk verder kunnen bouwen. Wat is jullie ambitie met dit Donk? Stijn: kampioen spelen! Is mij nog nooit gelukt.

Diego: Beter doen dan vorig seizoen is een must. Maar als ik eerlijk moet zijn: We hebben al mooie feestjes met Donk meegemaakt maar een titelviering zou zeer mooi zijn. We zijn niet zot genoeg! Excelsior Donk heeft 13/15, wat is de sterkte van dit Donk? Stijn: De sfeer in de groep is super en er zijn enorm veel spelers die in aanmerking komen voor de eerste ploeg.

Diego: Dit seizoen is uitvoetballen ons sterkste punt. Kansen worden er makkelijker gecreëerd waardoor er sneller gescoord wordt. Maar zeker en vast ook de teamgeest! Wat kan er nog beter met deze ploeg? Stijn: de communicatie op het veld kan nog beter.

Diego: Nog meer rust creëren aan de bal Wie zijn de titelkandidaten in de reeks dit jaar? Stijn: Donk, Hansbeke en Gentbrugge zijn volgens mij de voornaamste. Bassevelde in iets mindere mate.

Diego: In eerste instantie Hansbeke. Ook Middelburg zal meespelen tot het einde van het seizoen, hopelijk kan ook Donk een rol van betekenis hebben.. Hoeveel wil je op het einde van het seizoen de netten doen trillen hebben?

Stijn: 15 keer en ik ben content.

Diego: 10 x (Remco en Sjaakie weten waarom).