NIEUWS

Eerste verlies voor Donk

Onder een mooie herfstzon trok Donk afgelopen zondag naar Bassevelde, dat vorig seizoen naar de kelder van provinciale degradeerde.

De opdracht was simpel: drie punten meegraaien en zo naast Hansbeke op kop in het klassement komen.

Beide ploegen startten goed, er was aan weerszijden de wil tot voetballen en het eerste kwartier was voor Donk, die tot dan lichtjes de overhand had op Bassevelde. Onder druk lieten de verdedigers van Bassevelde een onzekere indruk waardoor iedereen uitkeek naar het doelpunt van Donk. Echte kansen kwamen er voor beide ploegen echter niet waarna het bij een terechte 0-0 stand rusten was.

Na de rust ging het op en neer met kansen aan beide zijden. Het was echter Bassevelde die op voorsprong kwam. Na een rommelige fase liep Meerschaert een afgeweken bal in eigen doel: 1-0.

Donk had nog een halfuur om de scheve situatie recht te zetten doch slaagde er niet in het tij te keren. Het kwam tot verschillende kansen voor beide teams doch beide sluitstukken gaven geen krimp en pakten uit met enkele mooie parades.

Enkele minuten voor tijd speelde Donk alles of niets. Het trok met man en macht naar voor om alsnog de gelijkmaker te forceren en liep daarbij in blessuretijd op een dodelijke counter van Bassevelde. 2-0 en boeken toe.

De volgende altijd geladen duels tegen Middelburg en Balgerhoeke moeten gewonnen worden wil Donk nog meestrijden voor het eerste eindrondeticket. Donk heeft dus enkele spannende weken in 't verschiet...