NIEUWS

Terechte nederlaag in een matig burenduel.

Excelsior Donk - VKA Middelburg 2-3

Het Donkse bestuur had kosten noch moeite gespaard om van de legendarische derby Donk - Middelburg een spetterend voetbalfeest te maken. Het voorafgaande sponsordinner bleek een groot succes en ook de buitenbar was een schot in de roos. Een enthousiaste schare medewerkers, een fris najaarszonnetje en de talrijk opgekomen toeschouwers, moesten er alvast een middagje heerlijk voetbalvertier van maken.

Middelburg opende het best maar Donk nam al snel het heft in eigen handen. Excelsior had duidelijk de bovenhand en kwam ook verdiend op voorsprong. Vanderispaillie schoof een goed uitgevoerde vrije trap onder de onzekere Akkers-goalie. Na een sterk eerste halfuur zakte de thuisploeg weg. Middelburg nam stilletjes aan de bovenhand en zette de scheve situatie in enkele minuten recht. De Baerdemaeker bracht Akkers langszij, drie minuten later schoot Laceur de bezoekers zelf op voorsprong.

Kort na de koffie bracht Meerschaert (na een moeilijke aanpassing bijna terug op zijn beste niveau), de bordjes weer evenwicht. Middelburg bleef echter de betere ploeg en creëerde zonder echt academisch voetbal enkele goeie mogelijkheden. Een kwartier voor affluiten legde opnieuw Laceur de eindstand al vast. Het goudhaantje van Akkers verlengde op geniale (ones in a lifetime) wijze een vrij trap in de verste hoek. Donk kon geen vuist mer maken en verloor zo voor de tweede week op rij.

Een mak Donk was duidelijk onder de indruk van de omstandigheden. Het verzorgde voetbal van enkele weken terug was ver te zoeken. De Donkse leeuwen leken wel welpjes en toonden nooit hun klauwen, laat staan tanden, zoals dat hoort in een geladen burenduel.

Gelukkig zijn er in een derby ook maar drie punten te winnen/verliezen en staat er volgende week al een nieuwe op de agenda. Dan gaat Donk op zoek naar eerherstel bij de buren uit Balgerhoeke.