NIEUWS

Donk pakt eerste punt in 3 weken

Na de nul op zes van de voorbije 2 weken trok Donk met het mes op de keel richting Balgerhoeke. Vanaf de eerste minuut toonden de Donkers dat er van een crisis geen sprake was. Het had het betere van het spel, en ook de eerste kansen waren voor de bezoekers. De 0-1 voorsprong was dan ook dik verdiend voor Donk. Vanderispaillie werd foutief afgestopt in het strafschopgebied na een goeie infiltratie op de linkerflank. Lobbestael nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste de penalty netjes in de hoek. Lang duurde de vreugde niet bij de bezoekers. Nog geen minuut later stond het alweer 1-1 na te laks verdedigen bij Donk. Er werd gerust bij 1-1, waar vooral Balgerhoeke blij om mocht zijn.

In de tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld. Donk probeerde te voetballen, Balgerhoeke moest het vooral hebben van hun spelverdeler in doel die alles richting strafschopgebied trapte van bezoekende goalie Lambert. Een kwartier voor tijd kwam Donk, ondertussen met 10 man na rood voor D. Vanderhaeghe, opnieuw op voorsprong na een sublieme actie en afwerking van Van Cauwenberghe. Opnieuw kon Donk zijn voorsprong niet vasthouden. Het kreeg de kans op de 1-3, maar werd genadeloos afgestraft op de counter. Er vielen nog 2 rode kaarten (mooi verdeeld tussen beide teams), maar de eindscore (2-2) bleef op het bord.