NIEUWS

Geel-zwart onderuit in het slot

Donk - Boekhoute 2-3

Na een matige 1 op 9 was Donk gebrand op een knalprestatie tegen Boekhoute. Niets deed vermoeden dat het na een goeie en hoopgevende eerste periode nog fout zou aflopen.

Na een goeie 5 openingsminuten van de bezoekers, nam Donk geleidelijk aan het commando over. Onder leiding van de aanstekelijke werkkracht van Corthals en een sterke kapitein Lobbestael, knokte de thuisploeg zicht met goed voetbal en veel kansen in de wedstrijd. Boekhoute mocht dan ook niet klagen dat het na 2 knappe kopbaldoelpunten van Cauwels, aan de rust slechts 2-0 in het krijt stond.

Wie dacht dat de thuisploeg gezwind de wedstrijd de tweede helft ging uitspelen was er aan voor de moeite. Na een dikke vijf minuten viel een verdwaalde Boekhoutse voorzet pardoes in de verste hoek en nog 5 minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Na de 2-2 blonken de bezoekers vooraal nog uit in slim tijdgewin en irritant gemekker. Geel-zwart vergat het goede spel uit de eerste periode en kibbelde gretig mee met te de listige bezoekers. Ook de Donkse invallers konden het tij niet meer keren. Het was zelfs Boekhoute dat in het absolute slot, hetzij op een diefje, de drie punten meegraaide uit Maldegem.

Donk kreeg veel minder dan het verdiende en verloor van een leep en uitgekookt Boekhoute. Na een schamele 1 op 12 komt het weekje rust op een ideaal moment. Even bezinnen en dan met de volledige groep werken naar de volgende wedstrijd, op 8 november thuis tegen Ursel B.