NIEUWS

Klinkende overwinning voor een overtuigend Donk

Donk - Ursel B 5-1

Na de ondermaatse één op twaalf en het obligate gemor en gezwam, moest Donk dringend nog eens op zoek naar de drie punten. Een nederlaag en een één op vijftien hoorde niet tot de opties, wou Donk de vooropgestelde ambities blijven nastreven. Hoge pressing was de duidelijke briefing van coaches Cardon en Demeulemeester en zo geschiedde..

De enthousiaste thuisploeg duwde vanaf minuut één het gaspedaal stevig in. Donk drukte de bezoekers constant op het eigen doel en kon op het kwartier het overwicht verzilveren. Lobbestael knalde geel-zwart knap op voorsprong, twee minuten later verdubbelde Zanders, na een knappe voorbereidende actie, de score. Ursel slaagde er niet in de solide thuisdefentie te ontwrichten en moest zich beperken tot verdedigen. Net voor de koffie moeste ze zich normaal gewonnen geven, toen Cauwels de geruststellende 3-0 binnen werkte.

Na de pauze werd er even gevreesd voor een rampscenario toen de bezoekers kort na het fluitsignaal de aansluitingstreffer lukten. De Donkse organisatie, met onder andere een sterke wederoptredende Goes, stond echter als een huis. Donk controleerde de partij en gaf in het slot de overwinning nog wat meer glans. Meerschaert bood, (na een heerlijke, typische ‘Robinactie’), Cauwels op een presenteerblaadje, zijn tweede van de middag aan. Net voor affluiten zette de ingevallen Mercy zijn collega-invaller Stijn Vanderhaeghe alleen voor doel. Die bedankte en bekroonde zo zijn comeback met een doelpunt.

Toegegeven, Ursel B kwam in een niet zo ver verleden heel wat beter voor de dag in Donk. Toch valt op deze overtuigende zege niets af te dingen. Donk mag volgende week alweer een weekendje rusten en trekt dan met het nodige vertrouwen naar Jago St. Amandsberg.