NIEUWS

Speler van de maand oktober: Jelle Huygebaert


Op een zwoele herfstavond, met een fris glas gerstenat, wordt bij de sponsor (lees: 't Pleintje) nagekaart over de maand oktober. Jelle, keepertje, Huygebaert is unaniem verkozen tot speler van de maand. Een uniek interview met deze oververdiende speler van de, voor Excelsior, donkere oktober-maand kunt u hieronder lezen. De stemming was unaniem dat jij speler van de maand bent, aan wat heb je de eer te danken speler van de maand te zijn?

Op deze vraag moeten de spelers eigenlijk antwoorden. Zij hebben mij verkozen, maar ik denk dat ik gewoon in een goeie periode zit. Ik krijg vertrouwen van de verdediging en ik denk dat ik dit ook geef aan de ploeg.

Hoe kan je het dipje dat Donk gekend heeft in oktober uitleggen?

Ik denk niet dat je echt van een dipje kan spreken. Het voetbal dat we speelden was niet slecht, maar we lieten ons te veel inzakken waardoor dat we de tegenstander meer mogelijkheden gaven. Het valt moeilijk uit te leggen hoe dit telkens kon gebeuren.

Waarin kunnen we als ploeg nog sterker worden?

Veel moet er volgens mij niet veranderen. We spelen bij momenten zeer mooi voetbal en kunnen in principe van iedereen winnen. Misschien moeten we wel trachten de concentratie 90min vast te houden en niet bezig zijn met randzaken.

Wat is voor jou een realistische doelstelling die we mogen nastreven met Donk dit jaar?

Een realistische doelstelling kunnen we pas hebben na de topper tegen Hansbeke denk ik. Ik blijf er wel van overtuigd dat we een ploeg hebben om eindronde te halen.

Wat is je persoonlijke ambitie in de toekomst?

Dat is moeilijk te zeggen. Natuurlijk wil ik nog een stapje hoger..en dit het liefst met Donk ;-).