NIEUWS

Nipte winst op Jago

De fanions maakten afgelopen zondag de verre verplaatsing naar Jago St-Amandsberg.

Jago, die vorig seizoen steevast op de laatste plaats in het klassement te vinden was, doet het dit seizoen niet onaardig en verzamelde reeds 11 punten. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn...

De match begon evenwichtig. Jago combineerde bij momenten goed terwijl Donk het moeilijker had om in zijn spel te komen.

Het veld lag er wat drassig bij en dit was in het nadeel van Donk die steeds de combinatie bleef zoeken.

Alle Donkse harten stonden stil toen Ide onbegrijpelijk zijn tegenspeler neerhaalde in de zestien en de bal terecht op de stip ging.

Een voetbalteam bestaat echter uit 11 man en goalie Huygebaert toonde waarom hij onbetwist nummer 1 is bij Donk. Hij haalde de bal mooi uit de hoek en hield zijn ploeg nogmaals recht...

Na de rust begon het beter te draaien bij Donk. Er kwamen enkele goede kansen doch de paal en een uitstekende doelman brachten redding voor Jago.

Na een kwartiertje spelen in de tweede helft legde Stijn Vanderhaeghen aan bij een vrije trap net buiten de zestien en krulde de bal heerlijk mooi in de bovenhoek! De ploeg vierde deze mooie treffer met de spelers en staff aan de zijlijn wat de eenheid in de ploeg mooi tentoonstelde.

Excelsior gaf de winst niet meer uit handen en nam de drie punten mee richting Donk!