NIEUWS

Doelpuntenkermis in een beklijvende topper

Excelsior Donk 5 - Bassevelde 3

Terwijl de helft van Vlaanderen afgelopen zondag gezellig voor de buis het WK veldrijden volgde, trotseerden enkele tientallen supporters weer en wind om er in Donk te genieten van de heerlijke topper tussen Excelsior en Bassevelde.

Op een zwaar veld dat verdacht veel gelijkenissen vertoonde met dat WK parcours in Heusden Zolder, kwam de thuisploeg (in een onuitgegeven opstelling) het beste uit de startblokken. Na amper 20 minuten stonden de fiere bezoekers al 2-0 in het krijt. Een bedrijvige Demeester zette Meerschaert (door de blessure van Cauwels voor het eerst acterend in de spits) twee maal op weg naar doel en die rondde twee keer fraai af.

Bassevelde was alles behalve aangeslagen en bracht met twee snelle en perfect uitgevoerde counters de bordjes nog voor de koffie terug in evenwicht.

Net na de pauze probeerden de bezoekers het laken verder naar zicht toe te trekken. Toch bleven grote kansen uit. Het was zelfs de thuisploeg dat opnieuw op voorsprong kwam. In een dolle 5 minuten zette de meer dan behoorlijke Declercq, met een knappe pass Demeester op weg naar de 3-2. De vreugde was echter van korte duur want de Klauwaerts kwamen zowat onmiddellijk langszij. Ook Bassevelde kon amper genieten van de gelijkmaker. Op hoekschop werkte de mee opgerukte D. Vanderhaeghe de 4-3 binnen.

In een beklijvend slot bekroonde uitblinker Meerschaert zijn sterke partij met een heerlijke actie en dito assist op Demeester (eveneens uitblinker), die ook zijn tweede van de middag binnenschoof.

Donk versus Bassevelde was ondanks de moeilijke omstandigheden een ware promotiewedstrijd voor het provinciaal voetbal in de laagste regionen . Door deze knappe collectieve prestatie kan/mag Donk zich weer volop mengen in de debatten bovenin de stand.

Volgend weekend is er geen voetbal, op zondag 14 februari trekt Donk naar de buren van Middelburg voor de altijd geladen derby tegen Akkers.