NIEUWS

Onnodige nederlaag in spannende derby

Akkers Middelburg 2 - Donk 1

Naar het voorbeeld van Donk, had ook Middelburg alles in het werk gesteld om van dé derby een memorabel voetbalfeest te maken. Een indrukwekkende brunch, een buitenbar, meer dan 200 supporters en 2 teams die strijden voor een eindrondeticket waren dé ingrediënten voor een spannend burenduel waar het venijn vooral in de staart zat.

Onder leiding van een bedrijvige dirigent Demeester startten de bezoeker het best. Donk voetbalde aardig maar slaagde er niet in de thuisgoalie in verlegenheid te brengen. Akkers beperkte zich tot de lange bal en kon in de eerste helft slechts 1 keer dreigen.

Na de koffie herstelde Middelbrug het evenwicht. Huygebaert moest redding brengen op een knappe kopbal van Thuys. Aan de overzijde lifte Meerschaert de openingsgoal maar net over doel. Excelsior duwde nog eens op het gaspedaal en een Donkse voorsprong hing duidelijk in de lucht. Toch was het de thuisploeg die tegen de gang van het spel in de score opende. T. Verstrynge werkte onorthodox de rebound van een uit doel geranselde kopbal over de doellijn en deed de aanhang voor het eerst opveren.

Geel-zwart was echter niet van streek, bleef de betere ploeg en kwam vijf minuten later al verdiend langszij. Demeester stak Meerschaert knap in de ruimte en die knalde Donk beheerst op gelijke hoogte. Met nog vijf minuten op de klok leek Iedereen zich te verzoenen met een billijk en logisch gelijkspel. Consternatie alom toen de 'man in het zwart', kort voor affluiten en tot ieders verbazing een penaltyfout zag in de uitstekende tackle van kapitein Vanderispaillie.

Laceur, (ongeveer een meter in buitenspelpositie),werd correct van de bal gezet maar toch ging de bal genadeloos op de stip. In het daaropvolgende tumult bleef Lammens koelbloedig en knalde vanop de elfmeter de thuisploeg naar een gevleide zege.

Een strijdvaardig Donk verliest zo andermaal van de buren uit Middelburg maar mocht deze keer zeker aanspraak maken op een punt (of drie). Zondag, in eigen huis, rechtstreekse concurrent Balgerhoeke verslaan en alles blijft mogelijk...