NIEUWS

Eerste echte test voor de fanionploeg

Afgelopen zondag trok de fanionploeg naar Boekhoute. Het zou een eerste echte test worden want Boekhoute stond met een 1 op 6 zwaar onder zijn waarde geklasseerd.

Het eerste half uur was Boekhoute duidelijk de betere ploeg doch Donk speelde volwassen en kwam op voorsprong via een mooie actie van Verdonck die de bal via een overstapje van Cauwels tot bij Tierenteyn kreeg. Die laatste besloot mooi voorbij Boekhoute-goalie Devriendt waarna we gingen rusten met een 0-1 voorsprong.

Vroeg in de tweede helft kwam Boekhoute tot scoren en hingen de bordjes alweer gelijk. Donk was echter niet aangeslagen en kwam via Demeester (penalty) en Verdonck 1-3 voor. Enkele minuten voor tijd werd het nog 2-3 doch de winst kwam niet meer in gevaar. 12 op 12 dus voor Donk dat voorlopig enkel Ertvelde naast zich moet dulden.

Sam Spegelaere, overgekomen van Hansbeke, werd voor de eerste keer dit seizoen echt op de proef gesteld en doorstond de test met verve. Met enkele mooie reddingen én een gestopte strafschop lag hij aan de basis van de driepunter en werd daarom verkozen tot man van de match!

De beloften namen het twee dagen voordien thuis eveneens op tegen Boekhoute. Boekhoute bewees ook hier een goede ploeg te hebben doch was niet opgewassen tegen een goed georganiseerd Donk. De beloften wonnen met 3-1 en voeren zo met een 12 op 12 het klassement aan.