NIEUWS

Excelsior Donk 4 - Sleidinge B 0 (30/09/16)

Op de 6de speeldag stonden de beloften om stipt 20u klaar voor de volgende speeldag. Deze keer kwam Sleidinge B op bezoek. Na een erbarmelijke eerste helft vorige week waren onze donkers van plan om de positieve lijn van de 2e helft door te trekken naar de speeldag van vandaag. De eerste 5 minuten begon de thuisploeg ietwat afwachtend en waren er veel onzekere baltoetsen. Het balbezit werd vooral aan de bezoekers gelaten maar deze deden daar weinig tot niets mee. Na een kleine tien minuten was het tijd geworden voor Donk om de match in handen te nemen. Stilletjes aan werd er meer druk naar voor gezet, werden er meer duels gewonnen en begonnen ook de combinaties beter te lopen.

Na een corner voor Sleidinge werd de bal goed ontzet door Jonas Ide. Robby kon de slim vrij gelopen Stijn recht door het centrum op de goal afsturen. Stijn hield op snelheid de verdedigers af en legde onzelfzuchtig de bal netjes klaar voor Yael om binnen de tikken naast de uitgekomen doelman, 1-0!

Donk had nu meer en meer balbezit en bleef rustig in de opbouw, afgewisseld met enkel goeie diepe ballen naar de twee actieve flankspelers, Yael en Tibo. Na 35 minuten voetbal werd er een mooie combinatie opgezet via de rechterflank. Jeroen Dhaens werd centraal in de 16 aangespeeld maar vergat eigenlijk om op doel te besluiten. In plaats daarvan besloot hij om 2 verdedigers te dribbelen om daarna door een 3de foutief afgestopt te worden. Penalty, en een koud kunstje voor kapitein Wilders. Zo werd de ruststand vastgelegd, 2-0.

De 2de helft was amper begonnen of de thuisploeg kon de score alweer uitdiepen. Na een overtreding op de linkerflank bracht Renzo de bal scherp voor doel en liep Tibo op het gepaste moment naar binnen. Hij raakte de bal even met het hoofd en deze verdween mooi in de verste hoek. Eindelijk eens scoren op één van de vele stilstaande fases die we elke match toch wel versieren. Na de 3-0 werd het redelijk snel duidelijk dat de wedstrijd gelopen was. Donk controleerde rustig en probeerde te blijven voetballen. Een kwartier later kreeg Arne de bal op een rare wijze toegespeeld van de tegenstander.

Hij besloot deze keihard te ontzetten naar de linkerflank. De bal viel net achter de rechtsback van Sleidinge, Tibo zette zich goed door en knalde vanop de rand van het strafschopgebied mooi zijn 2de van de avond tegen de netten. Efficiënt omschakelen en counteren noemen ze dat! De goede communicatie van achteruit zorgde ervoor dat centraal alles mooi dichtgehouden werd zodat Sleidinge nooit een vuist kon maken. In balbezit probeerde Donk snel vooruit te voetballen, vaak via goede kruisballen op de flankspelers en bij balverlies werkte iedereen keihard om zo snel mogelijk de bal te kunnen recuperen. Beide ploegen gingen lustig aan het wisselen waardoor de partij gedurende de laatste 20 minuten vaak stil lag wat het tempo niet ten goede kwam. Sleidinge kon echter nooit nog aandringen om een eerredder op het bord te zetten en Donk kon via enkele mooie tegenprikken in de laatste 10 minuten de wedstrijd rustig uitspelen. Aan de score werd echter niets meer gewijzigd wat dus resulteerde in een mooie 4-0 overwinning.

Conclusie van deze match, na een mindere helft vorige week is er geen reden tot paniek. Donk ging verder op zijn elan van de 2de helft en wist makkelijk de maat te nemen van een verdienstelijke (maar uiterst jonge) bezoekende ploeg. Grootste positief punt van deze match is terug te vinden in het houden van de 0. Donk wist de volledige wedstrijd de concentratie te behouden en zeer goede communicatie van de doelman en de verdediging zorgden mee voor een vlotte en al bij al makkelijke overwinning. Donk blijft zo perfect meedraaien bovenin met een 16 op 18 en staat voorlopig zelfs nog aan de leiding. Volgende week zaterdag wacht een uitwedstrijd op het veld van Evergem, de voorlopige nummer 4.