NIEUWS

Donk periodekampioen!

Gisteren namen de fanions het op tegen de kampioen van het seizoen 2014-2015 Ertvelde United. Een zeer belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, die onderling gingen uitmaken wie de eerste periodetitel op zak mocht steken.

De selectie verzamelde reeds om 12:00 uur in Donk om op de club samen de maaltijd te nuttigen en zo in alle rust de voorbereiding te kunnen aanvatten.

Ertvelde maakte de verplaatsing naar Donk per autocar; spelers, bestuur en supporters stroomden van de bus de kantine binnen voor wat zich aankondigde als een schitterende voetbalnamiddag.

Toen de spelers het veld betraden zorgden de meegereisde supporters van Ertvelde voor een warm ontvangst. Bengaals vuur, een megafoon en niet-aflatende vocale steun zorgden voor een fantastische sfeer.

En dan de wedstrijd. In tegenstelling tot vorige week startte Donk uitstekend. Tempo, gretigheid en mooi combinatievoetbal zorgden ervoor dat Donk het overwicht had in de eerste helft. Een inspanning die zich echter niet vertaalde in doelpunten. 0 - 0 bij de koffie en 45 minuten scheidden Donk van de periodetitel dat bij een gelijkspel altijd een feit was.

In de tweede helft toonde Ertvelde echter dat het niet voor niets in de bovenste regionen van het klassement stond. Ertvelde kwam opzetten en Donk-goalie De Muer schudde enkele mooie reddingen uit zijn mouw. Twijfel en zenuwen in het Donkse kamp, dat weeral rekening hield met een 'net niet' scenario.

Halverwege de tweede helft kreeg Donk een strafschop. De ideale kans om een geruststellende voorsprong te nemen. Pattyn, terug na enkele weken afwezigheid, besloot echter te zwak en zag zijn bal gestopt door de doelman van Ertvelde. Gemiste kans en even later kreeg Donk het spreekwoordelijke deksel op de neus. Ertvelde kwam tot scoren en menigeen met een Donkse affiniteit zag de bui al hangen...

Alles of niets oordeelde het trainersduo en ze grepen in. Roelandts eruit voor aanvaller Stijn Vanderhaeghe.

Het bleef nagelbijten tot spits Cauwels - weer hij - 10 minuten voor affluiten zijn ongetwijfeld vreemdste doelpunt van het seizoen maakte: een afgeblokt schot op doel vloog na een carambole over de Ertveldse doelman tegen de tweede paal binnen. 1 - 1 en gans Donk in extase.

Er werd niet meer gescoord waardoor Donk de felbegeerde periodetitel binnen had!

Het bestuur van Donk voorzag de spelers van beide ploegen van frieten en frikandellen en al vlug ontstond er een klein feestje in de kantine. Een feestje waarbij beide 'clans' broederlijk naast elkaar een pintje nuttigden en meezongen met Vlaamse schlagers.

Topmentaliteit en -sportiviteit van beide ploegen en een voorbeeld voor het provinciaal voetbal!

Excelsior Donk bedankt Ertvelde voor hun aandeel in een prachtige dag dat bij de Donkse aanhang nog lang zal herinnerd worden. Het staat nu al vast dat Donk voor de terugwedstrijd eveneens met de bus richting Ertvelde trekt...

Man van de match was Anthony De Muer die zich als een betrouwbaar sluitstuk bewees en enkele knappe reddingen verrichte.

De beloften gingen in Ertvelde de boot in met 3-0 maar blijven eerste in de stand. Minder goed nieuws was er eveneens van Jarne Vannevel die ongelukkig ten val kwam en zich blesseerde aan de schouder. Jarne zal verschillende weken buiten strijd zijn.