NIEUWS

Driepunter in Melle

De fanions gingen in Melle op zoek naar de drie punten om zo dichter te komen bij leider Ertvelde dat eerder 2 punten verspeelde op het veld van Poesele.

Gezien de officiële scheidsrechter zijn kat stuurde was het aan Donk om de scheids te leveren. Voorzitter Danny Vannevel trok nog eens de sportkledij aan en ging de wei in om de match in goede banen te leiden.

Het was Melle dat de eerste minuten Donk bij de keel vastgreep. Via hun aalvlugge linkerflank kwam Donk meer dan eens in de problemen. Donk panikeerde echter niet. Als er één iets is waar Donk de laatste jaren in is gegroeid dan is het volwassenheid. En dat loonde...

Spits Cauwels scoorde na 9 minuten de 0-1 en diende Melle een eerste kaakslag toe.

Donk kwam beter in de wedstrijd doch het was Melle dat de betere kansen kreeg. Goalie 'Muur' stond echter pal en pakte uit met enkele mooie tussenkomsten waardoor we gingen rusten met een krappe 0-1 voorsprong. Enige domper voor Donk was de blessure van captain Corthals die na 25 minuten van het veld moest.

In de tweede helft nam Donk het heft in handen. Melle moest de wet van de sterkste ondergaan en na een half uur in de tweede helft was het spits-in-vorm Cauwels die zijn tweede van de middag tegen de netten prikte.

10 minuten later deed Cauwels er nog eentje bij waardoor Melle uitgeteld in de touwen lag.

Roelandts pikte een minuut later ook nog zijn goaltje mee waardoor Donk in Melle ging winnen met overduidelijke 0-4 cijfers.

Tegen twee ploegen van de top-6 uithalen met 4-1 (Boekhoute) en 0-4 (Melle) maakt duidelijk dat Donk een te duchten ploeg wordt voor de eindsprint.

Man van de match is voor de tweede week op rij spits Cauwels.

De beloften maakten gehakt van Melle en wonnen hun wedstrijd met 8-0.