NIEUWS

Heibel met Avrasya

Zondag kon het fanionelftal een gouden zaak doen in de strijd om de titel. Concurrent Ertvelde liet voor de tweede week op rij punten liggen waardoor Donk, mits winst, tot op één punt kon naderen.

De match begon met een minuut stilte wegens het onverwachte overlijden van de papa van speler PJ Vansteelandt. Donk wenst PJ en zijn familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Donk was de betere ploeg doch doelpunten bleven uit. Tot op het halfuur 'Drieze' Demeester besloot dat het welletjes was. De nummer 10 zette 3 man in de wind en schoot vanop 16 meter staalhard in de kruising. Toen Stijn Vanderhaeghe 5 minuten later de 2-0 scoorde dacht iedereen dat we opnieuw een doelpuntenfestival gingen krijgen.

Niets was echter minder waar en doelpunten bleven verder uit.

Na een tot dan sportieve wedstrijd maakte Avrasya hun reputatie echter opnieuw waar. Opstootjes waarbij twee spelers van Donk tegen de grond werden gewerkt bleven jammer genoeg door de ref onbestraft waardoor de frustraties groeiden.

Frustraties die vooral aan de zijlijn enorm leefden en jammer genoeg tot een regelrechte escalatie leidden. Er volgde een confrontatie naast het plein tussen supporters en Avrasya. Spelers van Avrasya renden het veld af en gingen op de vuist met supporters en sympathisanten. Met veel moeite slaagden de medewerkers en staff erin om de gemoederen te bedaren.

De scheidsrechter vreesde voor de verdere veiligheid en besloot de wedstrijd definitief stil te leggen.

Jammer voor Donk en voor het voetbal in het algemeen. Donk speelde al heel wat toppers waarbij de onderlinge relaties en sportiviteit steeds een voorbeeld waren. Op zich al een reden om alles te geven voor een plaatsje in 3de provinciale.

Man van de match was goalie Anthony 'Muur' De Muer.

De beloften lieten een steek vallen in Sleidinge. De wedstrijd eindigde op een 1+1 gelijkspel. Door dit gelijkspel nadert Ertvelde tot op 2 punten van leider Donk.