NIEUWS

Donk delft onderspit in titelmatch

Afgelopen zaterdagavond stond dé wedstrijd van het jaar op het programma: Ertvelde - Donk.

Iedereen wilde deze match bijwonen en dus besliste Excelsior Donk een bus in te leggen naar Ertvelde. Een bus die al gauw te klein bleek waardoor in allerijl een grotere bus nodig was. Ook deze bleek eigenlijk niet te voldoen om maar te duiden hoezeer deze wedstrijd leefde onder iedereen die Donk een warm hart toedraagt.

Ter plaatse was de sfeer uitzonderlijk. Enkele honderden supporters, rookbommen, Bengaals vuur, supportersclans die de clubliederen scandeerden... Een wedstrijd waar elke speler van geniet, hoe groot de belangen ook waren.

Het werd een intensieve wedstrijd waarin Donk het absoluut verre van slecht deed maar ook Ertvelde toonde zich zeer volwassen en compact. Niet vergeten dat Ertvelde in het seizoen 2014-2015 autoritair kampioen werd in vierde en nu ook zijn zinnen heeft gezet op de titel.

Kort voor en kort na de rust sloeg Ertvelde toe en kwam het op een 2-0 voorsprong waardoor het wel heel moeilijk werd voor Donk. Schreel prikte tien minuten voor tijd nog tegen waardoor de hoop bij Donk nog even oplaaide. Ertvelde speelde de wedstrijd echter slim uit waardoor het een serieuze optie neemt op de titel.

Een domper voor Excelsior Donk dat toch niet mag vergeten welke mooi seizoen de spelers ervan hebben gemaakt! Als Ertvelde geen steken meer laat vallen worden zij kampioen. Aan Donk om het dan in de eindronde af te maken!

De beloften wonnen hun thuismatch tegen Ertvelde oververdiend met 2-0. Er scheiden hen nog drie wedstrijden van een eventuele titel!