NIEUWS

Eerste driepunter in Avrasya

Afgelopen weekend trokken de fanions naar Avrasya Gent. Traditioneel een technisch sterke ploeg waar Donk het in de eindronde vorig seizoen absoluut niet makkelijk had.

De wedstrijd begon gelijkopgaand en werd na een kwartier opgeschrikt door een botsing tussen Matthias en een speler van Avrasya. Het verdict was zwaar: een gescheurde tong voor Matthias gevolgd door een exit richting spoed. Enter Dieter Vanderhaeghe.

Enkele minuten later klom Donk op voorsprong via goaltjesdief Cauwels die zijn eerste van de middag tegen de netten prikte.

Iedereen die dacht dat Donk vertrokken was was eraan voor de moeite. Avrasya toonde zich gretiger en lukte enkele minuten voor rust de gelijkmaker via een vrije trap in de winkelhaak.

Na de rust slaagde Donk er niet in het tij te keren. Enkele spelers hadden hun dagje niet en waren wel erg ongelukkig in hun balbehandeling.

Na een kwartier in de tweede helft sloeg Avrasya opnieuw toe. Een puntertje gevolgd door een botsbal over goalie Ysewijn zorgde voor een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Donk leek op weg naar een vroege eerste puntenverlies maar de inbreng van Mercy en Meneve zorgde voor een nieuwe schwung in het elftal.

Donk drukte door en het was captain Corthals die zijn ploeg op sleeptouw nam. Een rush op rechts gevolgd door een vlam in de winkelhaak zorgde ervoor dat de bordjes terug gelijk hingen. Donk geloofde er terug in en tien minuten later bracht invaller Meneve zijn ploeg op voorsprong. Het was nagelbijten voor de supporters van beide ploegen want er vielen nog kansen aan beide zijden. Ysewijn ranselde nog een bal uit de winkelhaak en ook aan de overkant werd het enkele keren warm aan het doel met een geredde bal op de doellijn en een bal op de paal.

In de laatste minuut zorgde spits Cauwels voor de verlossing door druk te zetten op de keeper van Avrasya en hem zo de bal te ontfutselen. Zijn tweede van de middag en een bekroning voor zijn sterke wedstrijd.

De kop is er af voor de nieuwe T1 Koen Debie en Donk is mee bovenin. Man van de match was Diégo Van Cauwenberghe die alweer heel wat kilometers op de teller had.

De beloften wonnen hun eerste thuismatch tegen Vinkt met overtuigende cijfers: 5-1 werd het waarna er nog een feestje volgde tot in de vroege uurtjes...