NIEUWS

Driepunter in Destelbergen

4-1 werd het vorig jaar in Destelbergen in een wedstrijd waar Destelbergen zich veel gretiger toonde dan Donk. De fanions waren dus gewaarschuwd.

Onder een stralende zomerzon begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat Destelbergen niet meer de ploeg heeft van vorig seizoen. Buiten gemekker en overtredingen was de thuisploeg nergens. Donk had overwicht en stapelde de kansen op. In de eerste helft trof Donk maar liefst drie keer het kader. De goalie van Destelbergen onderscheidde zich ook met enkele parades op de doellijn waardoor we gingen rusten met een onwaarschijnlijke brilscore als tussenstand. Een score waar vooral Destelbergen tevreden mee was.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of spits Cauwels legde zijn eerste in het mandje. Staalhard tegen de dwarsligger doch deze keer ging de bal wel over de lijn. De ban was gebroken en de weg lag open om het doelsaldo op te krikken.

Op het uur een mooie combinatie op rechts dat uitmondde in een doelpunt voor Donk; dit keer was het Tierenteyn die de netten deed trillen.

In het slot van de wedstrijd besloot Cauwels er nog eentje bij te doen. Met een opwippertje gevolgd door een volley zorgde hij voor de 0-3. Reeds zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Enkele minuten voor tijd pikte Meneve met een intikkertje ook zijn goaltje mee wat de eindstand op 0-4 bracht. Destelbergen voetbalde in de ganse wedstrijd 1 goede kans bij elkaar doch sluitstuk Decat was bij de pinken.

Duidelijke einduitslag doch niet eens overdreven alles in beschouwing genomen.

Man van de match was captain Corthals die opnieuw ijzersterk en secuur zijn mannetje stond in de verdediging.

Wegens forfait van Destelbergen kwamen de beloften niet in actie.