NIEUWS

Teleurstellende derby

Door de degradatie van Akkers naar de kelderklasse van provinciale en de gemiste promotie van Donk stond de streekderby tussen beide ploegen opnieuw op het programma.

Bij winst kon Donk, dat alleen leider was, een goeie zaak doen en Akkers op 6 punten zetten. Akkers daarentegen kon bij winst in het hol van de leeuw naast Donk aan kop van het klassement komen. De inzet was dus niet min met de eerste periodetitel in het achterhoofd.

De talrijk opgekomen supporters zagen dat Donk het gretigst aan de wedstrijd begon. Donk, duidelijk de betere in de eerste helft, kwam verdiend op voorsprong via Tierenteyn die na 20 minuten zijn derde van het seizoen binnenprikte.

Donk had alles onder controle maar moest via strafschop toch een tegendoelpunt slikken na een ongelukkige tussenkomst door de Donkse goalie.

Ondanks enkele mooie kansen kwam Donk slechts 1 keer tot scoren en dus was alles te herdoen na de rust.

In de tweede helft kwam Akkers duidelijk beter uit de kleedkamer. Donk kreeg het moeilijker en slikte de 1-2 na een stilstaande fase in het begin van de tweede helft. Vijf minuten later opnieuw van hetzelfde laken een broek waardoor Akkers op 1-3 kwam en het nu wel heel moeilijk werd voor de thuisploeg.

Na een uur spelen moest de Donkse doelman Decat worden afgevoerd na een stevige botsing met een speler van Akkers. Terzelfdertijd werd de reeds gewisselde Deceuninck van Middelburg onwel in de kantine en moest een tweede ziekenwagen ter plaatse komen.

Voetbal werd vanaf dan bijzaak en de wedstrijd werd na een onderbreking van meer dan een half uur terug verder gezet. Het bleef 1-3.