NIEUWS

Winst tegen Ooidonck

Op een mooie nazomerse zondag nam Donk het op tegen Ooidonck Leerne. Ooidonck verzamelde totnogtoe 9 punten tijdens de thuiswedstrijden. Het kon nog geen punten buitenshuis pakken.

Donk startte het best maar kon enkele kansen niet benutten. Een ongeschreven wet in het voetbal bepaalt dat die ploeg dan wel eens het deksel op de neus krijgt en zo geschiedde. Ooidonck kreeg 1 kans en het was meteen prijs. Donk op achtervolgen aangewezen.

De rood-witten konden echter niet lang genieten van hun voorsprong. Amper 1 minuut later scoorde de zeer bedrijvige Stijn Vanderhaeghe vanuit een zeer scherpe hoek de gelijkmaker.

We gingen rusten met een 1-1 gelijkspel en Donk had werk op de plank wou het mee aan kop blijven in het klassement.

Net na de rust was het spits Cauwels die de verlossing bracht. Na een niet echt doortastend optreden van de doelman van Ooidonck kon Cauwels zijn achtste van het seizoen binnenkoppen.

Het bleef een rommelige wedstrijd waarbij niemand echt gerust was in de krappe voorsprong. Ooidonck had enkele spelers met snelheid die onze verdediging duidelijk pijn konden doen. Een kwartier voor tijd zorgde Cauwels voor de geruststellende 3-1 en een nieuwe driepunter voor Donk dat samen met Boekhoute aan kop blijft van het klassement.

Volgende week zaterdag neemt Donk het op in en tegen Bassevelde. Dat wordt andere koek.

De beloften verloren hun match op Akkers met 2-0.