NIEUWS

Gelijkspel tegen de buren uit Balgerhoeke

Afgelopen weekend stond het duel tegen Balgerhoeke op het menu. Balgerhoeke is na een jaartje derde provinciale terug en heeft ambitie voor een plaats bovenin het klassement.

Het waren moeilijke omstandigheden deze zondagmiddag in Donk. Regen en vooral veel wind maakten het moeilijk voetballen.

In de eerste helft was het initiatief aan Donk dat er evenwel niet echt iets mee deed. 1 grote kans in de kleine carré maar Demeester was te verrast om er nog goed zijn voet te kunnen tegen zetten. Balgerhoeke van zijn kant kwam er enkele keren zeer vlug en goed uit en het was duidelijk dat onze verdediging het moeilijk had met de snelle voorhoede van Balgerhoeke.

Na een half uur was het dan ook prijs: snelle aanval van Balgerhoeke en een schot dat in eerste instantie mooi werd gepareerd door Ysewijn doch de bal kwam ongelukkig voor een Balgerhoekse voet waarna het 0-1 werd.

De tweede helft was zeer rommelig en veel kansen bleven uit. Een kwartier voor tijd was er toch beroering in Donk. een harde tackle van Vanderispaillie bleef (tot ongenoegen van al wie dat Balgerhoeke genegen was) onbestraft en na een vlugge counter schilderde Vanderhaeghe Stijn de bal vanop 18 meter enig mooi in de winkelhaak.

1-1 was dan ook de eindstand waardoor Donk Bassevelde naast zich moet dulden in het klassement. Beide ploegen staan op 5 punten van leider Boekhoute.