NIEUWS

Donk promoveert naar derde provinciale!


Tweede keer, goede keer.

De troepen van trainers Koen en Geert verzamelden rond de middag op het Paardekerkhofstadion voor de verplaatsing naar Hogerop Kalken voor de tweede en beslissende wedstrijd in de eindronde.

Gefocust doch zonder overdreven gestresseerd te zijn sijpelden de spelers binnen. Berustend, kalm... Een (goed) teken aan de wand?

Om de verre verplaatsing te maken zorgde Donk voor de inzet van enkele bussen.

Spelers en staff vertrokken met hun eigen busje. De meute supporters kwamen in hun zog achter.

Uitgelaten sfeer, lekker weertje, mooi pleintje. Alles was klaar om er een mooie dag van te maken. De pils in bekertjes namen we er dan maar met de glimlach bij.

Geen problemen met de VAR en dus kon de match op tijd beginnen. Donk startte goed aan de wedstrijd. Scherp in de duels en een mooie en verzorgde passing. Anders dan het jeugdige Kalken dat het gestalte van de ploeg wou uitspelen en geregeld op de hoge bal trachtte te spelen. Tevergeefs want Daython was bij de pinken met enkele uitstekende tussenkomsten.

Na 10 minuten kon de geelzwarte armada een eerste keer juichen: na een rommelige fase in de zestien van Kalken kon topschutter Cauwels zijn eerste van de middag binnenprikken.

Even later was het toch schrikken. De ref zag een fout van Daython op een doorgebroken speler van Kalken en legde de bal op de stip. Gelukkig werd de bal naast het doel geplaatst al zat Daython ook in de goede hoek en konden we finaal met een 0-1 de rust ingaan.

Een kwartier in de tweede helft kon het feestje al worden ingezet. Na een mooie actie kon Tibo alleen afgaan op de keeper en hij miste niet: 0-2. Amper 5 minuten later was de wedstrijd gespeeld. Cauwels kapte zijn tegenstander uit en besloot vervolgens direct staalhard binnen. 0-3 en de promotie was een feit.

Dat Kalken even later nog de eerredder lukte was slechts een voetnoot in de wedstrijd.

Na het laatste fluitsignaal was gans Donk in extase. Donk naar derde en spelers en supporters maakten zich op voor een lange (feest)nacht!

Na het verlies in de eindronde van vorig jaar kondigde het seizoen 2017-2018 zich aan als een overgangsjaar. Dat Donk lange tijd mee kon doen voor de titel en nu alsnog via de eindronde de promotie mag vieren had niemand bij aanvang van het seizoen durven dromen.

Excelsior Donk wenst alle spelers, supporters en medewerkers te bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Nu is het genieten van enkele weekjes rust om er dan opnieuw met volle moed tegenaan te gaan. Tot volgend seizoen!