NIEUWS

Dik verdiend punt in het absolute slot.

Afgelopen weekend ontving Donk tijdens het eigen kermisweekend Eendracht Vinkt. Beide ploegen bleven puntenloos achter op de openingsspeeldag en gingen dus op zoek naar de eerste punten van het seizoen.

De thuisploeg nam onmiddellijk het initiatief en voetbalde enkele kansjes bijeen. Tegen de gang van het spel in waren het wel de bezoekers die de score openden. Excelsior was niet van slag en kon vijf minuten later de bordjes al terug in evenwicht brengen. Yael De Witte zette met een heerlijke rabona de boomlange Vinktgoalie op het verkeerde been en schoof zo de 1-1 binnen. Mede door de barre weersomstandigheden ‘verwaterde’ de partij na de pauze. De bezoekers herstelden het evenwicht en leken in minuut 80 de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Donk rechtte nog een keer de rug en zette een waar slotoffensief op poten. Het doelhout hield de thuisploeg nog even van de 2-2 maar in het absolute slot bekroonde Renzo Mercy zijn goeie partij met de dik verdiende gelijkmaker. Nadien werden de dansbeentjes nog eens losgeschud tijdens de jaarlijkse kermisfuif. Volgende week zondag ontvangt Donk (opnieuw thuis) SK Lochristi B.