NIEUWS

Felbevochten zege tegen sterk Lochirsti

Na onnodig verlies op de openingsspeeldag en het billijk gelijkspel van vorige week, ging Excelsior zondag op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. De jonge garde van Lochristi daarentegen zakte met een perfect rapport af naar ‘De hel van Donk’.

Dat de bezoekers hun 6 op 6 niet gestolen hadden bleek al snel. Lochristi B (kleine broer van derde amateurploeg Lochristi A) is allerminst te catalogeren als ‘typische B-ploeg’.

Met een goeie mix van jeugdig talent en power hielden ze de thuisploeg zowat heel de eerste periode op de eigen helft. Een efficiënt Excelsior voetbalde vanuit de vermaarde organisatie en raakte in de eerste helft slechts twee keer tot de overzijde. Kapitein Demeester wist op slag van rust één van die kansen te verzilveren en bracht zo de thuisploeg gevleid op voorsprong. De Donkse mokerslag net voor de koffie had de bezoekers duidelijk van streek gebracht. In het begin van de tweede helft leek Donk het laken naar zich toe te trekken. Debutant Jozua Speeckaert (zeg maar Jos) kon de bezoekers helemaal uittellen maar diens goeie actie strandde tot ieders verbazing net naast. In een langgerekt slotoffensief beten de bezoekers de tanden stuk op het stugge Donkse blok. Met de nodige grinta, werklust én een uitstekend sluitstuk Ysewijn hielden de troepen van coach De Bie, de felbevochten zege thuis.