NIEUWS

Leider pakt de volle buit tegen moedig Donk.

Exc. Donk 0 - Destelbergen 1

Afgelopen zondag ontving Excelsior onder een heerlijke najaarszon leider Destelbergen. De koplopers waren op hun hoede want Donk hield dit seizoen al 5 maal de nul en was al 7 weken ongeslagen.

In een kansarme eerste helft liet de thuisploeg het initiatief aan de leider. Zelf voetbalde Donk vanuit de reeds vermaarde organisatie. Destelbergen had het balbezit maar vond geen oplossingen om het sterke zwart-gele blok te ontwrichten. Het venijn van de eerste periode zat hem duidelijk in de staart. Op slag van rust belande een zeldzame doelpoging van de bezoekers op de Donkse lat. Op de daaropvolgende tegenaanval zette Van Rie de bezoekende goalie voor een eerste keer aan het werk. Hetzelfde spelbeeld in een even gesloten tweede helft. Net toen iedereen zich leek neer te leggen met een billijk gelijkspel, profiteerden de bezoekers van desorganisatie bij Excelsior na een spelhervatting om de score te openen. Met nog slechts vijf minuten op de klok zette de thuisploeg nog tevergeefs een slotoffensief op poten. Een strijdvaardig Donk verloor zo (maar nog voor de tweede keer dit seizoen) met het kleinste verschil van een uitgekookt en uitgebalanceerd Destelbergen. Volgende week trekt de garde van De Bie naar Maria-Aalter. (14u30)