NIEUWS

Logische zege in doelpuntenkermis.

Excelsior Donk 5 - Zaffelare B 2

Zondag ontving Excelsior Donk het voorlaatst gerangschikte Zaffelare B. Na twee nederlagen op rij wou de thuisploeg terug aanknopen met een overwinning. Zaffelare ging in Donk op zoek naar de tweede zege van het seizoen.

Het mosselfestijn van daags voordien zat duidelijk nog in de benen van de thuisploeg. Enkele slordigheden luidden al na enkele minuten de 0-1 in. Geel-zwart was niet van slag en kon via de bedrijvige Laureyns gelijkstellen. Op het half uur bedankte debutant Van de Walle, coach De Bie voor zijn eerste basisplaats door van op vrijetrap de score te verdubbelen. Zonder echt academisch voetbal op de ‘mat’ te leggen, trok Excelsior nu het laken naar zich toe. Ook Tijtgat pikte weer zijn goaltje mee. We gingen rusten bij een comfortabele 3-1. Kort na de koffie legde Van de Walle al zijn tweede van de middag binnen. Met een marge van 3 goals, haalde Excelsior al vroeg de voet van het gaspedaal. De bezoekers konden nog naderen tot 4-2 van op de stip maar kregen tien minuten voor het eindsignaal toch de doodsteek. Laureyns bekroonde zijn goeie wedstrijd en legde met een knappe vrijetrap de stevige 5-2 eindcijfers vast. Een logische en ruime zege voor een degelijk Donk. Volgende week zaterdag trekt Excelsior naar Gent waar het het om 19u00 opneemt tegen Muide. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]